2015-02-22
年初三的晚饭,挑选呢间位于奥海城新开的泰国菜馆。内里装潢比较美式,同GreyHound 好似,期待食物质素亦然,可惜...第一个是生虾浸鱼露沙律,真系刚刚好一人一件,共六件。生虾一定一定不是当日开既新鲜虾,因为本人闲时都去冷涷食物店买泰国生虾刺身回家食,呢个生虾既口感同买开既即食生虾剌身一样质感,绍对绝对不是活虾刺身,失望呀!个汁一般货式。没有菠萝盛载既菠萝炒饭更卫生,份量亦较多。味道中规中矩啦!蒜蓉炒椰菜苗实情比相中少一半,侍应当日好论尽,当晚应该不算太满座,但又漏单又端错食物,员工培训下好㖞!泰式金边粉,味道OK呢个泰式原粒蒜子烧春鸡,其实系非常普通既家庭西式菜,既然不是FUSION DISH,又不是泰国菜, 真系估佢唔到会系到食,感觉怪怪的。黄咖喱牛腩好少配料,味淡且牛腩极少,估唔到呢个咖喱本身连白饭都唔跟,要另加钱上,成件事很劣,将货就价不如做好食物本身,食物好食价钱贵少少又如何?比起差不多风格的Greyhound,呢间真系有点失败。何解?当日于门口有半价咖喱蟹做招徕,入座后点菜才说售罄,当时只是八时许,既然无就唔好哗众取宠,没有一样食物令人觉得Signature 既,浪费了个
比起差不多风格的Greyhound,呢间真系有点失败。何解?当日于门口有半价咖喱蟹做招徕,入座后点菜才说售罄,当时只是八时许,既然无就唔好哗众取宠,没有一样食物令人觉得Signature 既,浪费了个装潢。