2022-09-28 31 浏览
观塘裕民坊折左重建之后,环境耳目一新,新楼新商场,今日同老公过嚟行下,商场内有很多食肆,我哋去咗东罗 泰馆 ,餐厅位于裕民坊YM2的平台花园,店门前摆放藤椅,好有异国风情感觉。芭提雅炭烤脆烧鸡半只:烧鸡即叫即烧,色泽金黄的外皮好香脆,肉质鲜嫩入味,重食到香喷喷嘅炭烤味,点些特制泰式酱汁超惹味!配些蔬菜沙律好清新。泰式炭烤鸡髀船面:大大只脾经过炭火烤,食落特别有炭香味,猪皮爽口,面条挂汤夹埋芽菜食,爽口又惹味。泰式生虾刺身配酸辣青汁六只:生虾大大只啖啖肉仲爽口弹牙,每只大虾加上特制酸辣青酱汁,味道酸酸辣辣,简直停唔到口。脆炸豆腐配泰式鱼露:豆腐炸得外脆内软,口感酥脆,点些泰式鱼露可以提升味道。冬阴功鸡扒汉堡配薯条:加入咗秘制冬荫酱去烧出惹味嫩滑鸡扒,夹埋爽口生菜、紫洋葱、蕃茄同松软汉堡包,连埋沙律酱汁食,每一啖都有不同口感,滋味无穷。配合一大份新鲜又爽口嘅沙律菜,食得健康又好味!薯条亦好香脆。

2022-09-07