2023-10-29
个个走晒去庆祝Helloween,条街瞬间变得好萧条咁,大胃偏向楼上行,去一间泰国餐厅擦大餐,质素充满惊喜呢间嘅火山排骨真系very骨,好多人都为咗佢慕名上嚟,唔好睇佢骨巉巉,两个人食眼都突,比想像中多肉而且肉味鲜美,拣酸辣口味酸酸涩涩好清香呢个礼拜冇食过刺身安已不,好彩呢度有得食生虾刺身,大大条好有肉地,点辣酱食又辣又刺激,同时令虾肉更爽口淀粉人喺泰国餐厅,一定会嗌Phad Thai,呢碟相当精致,有三大条炸虾,鲜香多肉青柠汁加花生碎同辣粉捞落面,惹味开胃胃弟点都要过蟹瘾,嗌咗青咖喱软壳蟹,蟹嘅份量好多,又脆又鲜味蒜蓉包好香口,浸咖喱汁食完美由于嗌咗排骨,就唔嗌猪颈肉,改嗌烧牛柳,牛柳香嫩带点甜香,点辣酱食更加正炸鱼饼好足料,大大嚿充满鱼香,质感嫩弹泰国甜品俵俵者一定系芒果糯米饭,呢碟非常大碟,芒果肉又多又甜,椰汁绝不手软咁落,糯米又大份又香食辣嘢冇办法唔嗌嘢饮,龙眼冰感觉健康啲,好多龙眼肉,味道又够香青柠茶比较少见,少甜仍然好有茶香柠香
火山排骨
而且肉味鲜美,拣酸辣口味酸酸涩涩好清香
生虾刺身
泰式蛋包炒金边粉
青柠汁加花生碎同辣粉捞落面,惹味开胃
青咖哩软壳蟹
蒜蓉包好香口,浸咖喱汁食完美
泰式烧牛柳
炸鱼饼
炸鱼饼好足料,大大嚿充满鱼香,质感嫩弹
芒果糯米饭
龙眼冰
青柠茶
青柠茶比较少见,少甜仍然好有茶香柠香