餐厅: 小曼谷海鮮燒烤屋
资讯:

2017-02-26 495 浏览
人大咗就系好多野忙,忙到朋友生日饭都食唔到实属闲事,但点都好,我都定会为我好朋友财财补祝嘅是日终于约到时间齐齐食饭见吓面~谂嚟谂去都唔知食咩好吓,又去咗九龙城食泰国菜,今晚就去咗呢间,店铺环境都几干净,都几多人帮衬吓食得泰国菜梗会食咖哩! 今晚我哋拣咗食泰国咖哩炒海鲜,份量好大碟入面有好多咖哩汁外,仲有好多海鲜,又蚬又青口又大虾咁, 海鲜食落好新鲜好弹牙爽甜, 个咖哩汁更系一绝, 唔系好辣之外仲有鸡蛋喺入面, 用嚟送埋薄饼食就更系一流, 呢度嘅薄饼脆卜卜热辣辣,加埋酱汁一齐食, 真系可以食五碟薄饼以上呢碟青柠汁煮桂花鱼就酸中带点微辣, 好开胃,鱼肉又好嫩烧安格斯牛亦是煮得不俗, 8成熟又很有口感, 点埋跟嘅烧汁食就更系very good, 牛味浓郁,份量都几多吓,系几好食咁当然唔少得要叫埋杯青柠梳打饮先至够完美啦
是日终于约到时间齐齐食饭见吓面~
泰王咖哩炒海鲜
泰式原味烤薄饼
明炉香柠汁煮桂花鱼
呢碟青柠汁煮桂花鱼就酸中带点微辣, 好开胃,鱼肉又好嫩
极上烧安格斯西冷牛小排
泰式青柠梳打