2020-06-25 1120 浏览
今天约左朋友去海洋公园玩,因为太热所以早走,玩完下午就去左香港仔食午餐,朋友介绍这个mee lemongrass店舖上次食过好好食,我们叫左MEE… 喇沙有大虾、蚬肉、蟹柳、鱼蛋、豆卜,鸡蛋$64, 大虾好新鲜弹牙而且好鲜甜,蚬肉都有几只,蟹柳是仿蟹柳,鱼蛋好弹牙,豆卜浸入左喇沙味,非常惹味,$64都好抵食,充满有好多材料,喜欢食喇沙既朋友和多𩠌这个一定喜欢。马来蜜汁炭烧厚切猪扒捞檬$54, 见到块猪扒吓咗一跳,实在好大块又厚身,非常之惹味同埋好腍不会鞋口, 旁边有一些酸菜和一些蔬菜丝,檬粉好爽滑加咗啲鱼露汁落去好好味,热天食就最开胃。鲜果四季春茶$20,内有橙、苹果和西柚都好大杯, 稍为甜咗些 ,因我忘记落单时要说少甜,夏天饮较为消暑解渴!富士苹果茉莉绿茶 $20,内有几片苹果, 这杯比较好啲冇咁甜同埋有啲茉莉花香味, 饮落口非常清新 ,这杯唔错值得推介!希望大家喜欢我介绍,如果行过香港仔顺道去试下,但在食午饭时间特别多人,最好在下午茶时间去食比较好些。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜爱我写既食评📝,麻烦帮帮手比个爱的鼓励❤,我会写更多丰富既食评比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨