2023-11-28
主打泰北菜嘅泰国餐厅 "SIAM 28", 跟平时出面食嘅泰菜唔同, 泰有新鲜感🤗, 好钟意🥰餐厅呢排做紧 "夜缤纷" 逢星期日至四, 17:00 - 21:00 Order两杯Mocktail或者Cocktail, 就可以用优惠价$99, 任选两款小食(泰式生虾除外), 好抵💓💓 🥔Yellow $68混合咗泰式辣椒、菠萝糖浆、橙汁、姜汁、姜汁汽水, 饮落完全唔觉辣, 有菠萝同橙汁嘅清香味, 好饮👍🥔Flower $68混合咗蝶豆花、酸果蔓汁、薰衣草糖浆、青柠, 味道独特可以一试🥔Purple Dream $78混合咗伏特加、冧酒、蝶豆花、青柠, 酸酸哋有种清新嘅感觉😋🥔Thai Pink Lady $78混合咗伏特加、生姜、梅汁、青柠、柠檬, 比较偏酸, 都唔错任选两款小食 $99🥔炸青木瓜沙律配自家制酱汁炸木瓜都系第一次食, 口感酥脆, 配上弹牙鲜虾嘅自家制酱汁, 酸辣醒胃好惹味👍🥔香茅鸡髀菇蛋碎生菜包以为系普通嘅家常菜, 但加咗香茅完全唔同晒, 味道即刻提升咗, 包埋生菜食, 更多咗种层次任选两款小食 $99🥔干扁虾酱豆角泰式虾酱有种咸虾鲜味, 呢种鲜味真系好钟意, 值得一试😋
🥔Yellow $68
🥔Flower $68
🥔Purple Dream $78
混合咗伏特加、冧酒、蝶豆花、青柠, 酸酸哋有种清新嘅感觉😋
🥔Thai Pink Lady $78
混合咗伏特加、生姜、梅汁、青柠、柠檬, 比较偏酸, 都唔错
任选两款小食 $99
🥔炸青木瓜沙律配自家制酱汁
🥔香茅鸡髀菇蛋碎生菜包
任选两款小食 $99
🥔干扁虾酱豆角
泰式虾酱有种咸虾鲜味, 呢种鲜味真系好钟意, 值得一试😋
🥔香料炒软壳蟹
厨师将软壳蟹🦀斩件沾上脆浆, 炸得香脆, 再用泰北特制辣虾碎炒匀, 干身香口, 越食越滋味🫶
🥔泰皇咖哩蟹肉饼🦀 $128
淡淡蟹肉配上咖喱同薄饼, 一啖食落去, 享受三种味道同层次🤤
🥔脆炸牛舌伴泰式海鲜酱👅 $98
好大条牛舌, 仲大过只手掌🤗, 外面炸得脆口内里煮得软淋, 点埋海鲜酱仲好味
🥔泰式湿炒海鲜 "停顿" 之面 $122
卖相一流, 非常吸睛, 一上枱大家都赶住打卡📸, 全蛋面一睇就知就炸得非常脆, 用咗面豉做酱汁加入大虾、大蚬、鱿鱼, 所有食材都食得出非常新鲜😘♥️