2018-06-02 109 浏览
呢间木船泰国菜真系可以称得上是平靓正之选。餐厅比想像中大,但系都座无虚席,一踏入食饭时间,就已经全场爆满。餐牌显示的菜色有好多款,而且同一般泰式餐厅有唔同之处,无论饮品,以致简单及普遍的菠萝炒饭,都有其特色及别具风格之处。泰式木瓜沙律,清新、爽口,酱汁略带酸甜,作为开胃菜,实至名归!泰北生菜包,肉碎炒得干湿合宜,香料配搭得恰到好处,辣味够晒刺激,生菜经过修剪处理,又靓又新鲜,数量亦足够包D肉碎,真系好好味!杂错野菇炒金边粉,用竹碟盛着啲金边粉,够晒特色,卖相好大碟,配料有好多,有菇菌、豆干、芽菜、鸡蛋、仲有鸡肉,金边粉炒得够松散,唔会桨住一嚿嚿,配上泰式香料、花生碎,食落好香口,金边粉亦都好有质感。咸肉炒椰菜苗,平时比较少食,所以叫咗呢碟,椰菜苗好翠绿,食落略为偏硬,但系啲菜好新鲜,令人食得放心。两杯饮品,一杯是粉红色的迷人小象,同另一杯士多啤梨饮品,都调校得相当出色,饮品清新,不会太甜、太漏,而且在炎热的天气下,饮落令人觉得非常消暑。
呢间木船泰国菜真系可以称得上是平靓正之选。

2018-05-30
  • 饮品