2023-08-01 117 浏览
甘啱朋友约佐我出荃新天地𠮶头,突然好想食泰国菜,去佐杨屋道附近间金屋,平时搭车经过都试下!※泰式拼盘 $138包括炸虾饼、炸鱼饼、春卷同鸡肉串烧各2串,炸虾饼同炸鱼饼炸得金黄脆口,入口仲好弹牙,记得点埋泰式辣酱更好味😋鸡肉串烧,,唔会烧到好干柴,保持鸡肉肉质鲜嫩,再点埋餐厅沙嗲酱好好食!朋友都话好惹味春卷馅料好丰富饱满;都吾错!食泰国嘢当然要叫支象啤啤啤佢啦🍻※泰式铁板烙蚝仔$88铁板烙蚝仔好香,鸡蛋煎到金黄色, 蚝仔份量多,粒粒都饱满,用铁板上冒晒烟、蛋香味更浓郁,蚝肉肥美唔腥,煎得香脆惹味,加上大量芽菜食落不会太油腻👍※马拉盏炒通菜 每次食泰国菜我必点嘅菜式 ,马拉盏炒通菜系超级惹味😋份量都几足几大碟,好好味👍※椰汁千层糕椰汁味浓又够烟韧又Q弹完美结束今个晚餐😋满足

※泰式拼盘 $138
春卷馅料好丰富饱满;都吾错!
食泰国嘢当然要叫支象啤啤啤佢啦🍻

※泰式铁板烙蚝仔$88