2023-01-16
今天我们等我们大太子动身, 由早餐等都晚餐, 看看有咩好食. 看到有间泰式, 新新地禾 (未吃过便是新), 装修几特别禾 (我食view架麻), 就去试下. 一到去, 楼下像吧抬的, 我们四个人便上楼上的, 楼上地方都 ok. 有卡位, 有圆抬. 这间也是 QR code 下单的, 下完后...它有一句温馨提示的, 好像 '做菜需时, 请耐心等候'...类似这样吧, 都没看清楚, 便按 ok; 唔通按 '唔同意' 咩? 因我们由早等到晚, 超级肚饿...点知...等...寂寞都夜深, 夜已静荒凉, 夜已静黑暗....唱完成只歌都未来...咩事呀...不知是否只有一个厨师..哗...奉劝各位, 等得吃先好去. 我们这餐, 吃了20min, 等了40min...最耐人寻味的就是来了主菜, 便叫个 '靓仔(白饭)' 啦, 都要等15min...唔追都唔去拿...点呀...虽然个姐姐都 ok 的. 但真是唔掂呀咁等法...我细仔叫了个青咖哩鸡, 可能无睇清楚, 这不包饭的, 所以自己要叫个饭, 味道不太浓, 不辣, 尚算 ok. 我是重口味的, 我就略嫌不够香料. 我就叫了 黄咖哩软壳蟹,
青咖哩鸡
咖哩软壳蟹
炸鸡皮
卖相不是很讨好.味道很一般.不过不失啦.
泰式肉碎煎蛋饭
题外话/补充资料:
味道是 ok 的,但真是等得太久了...等到人心烦, 无胃口了, 眼见有一抬等不起,不吃便走了.