2022-05-09
呢间泰粉系我嘅喜爱之一,佢虽然系一间平民餐厅,但佢嘅食物质素真系超高,无论系野饮,小食,菜类定系汤面都做到超水准,今日就等食过N次嘅我嚟介绍吓啦😏🥩澳洲和牛船面,顾名思义里面就只有和牛,佢哋系绝对唔会俾你外卖返去嫁,事关和牛呢一样嘢外卖始终有影响佢嘅肉质,为保持佢嘅鲜度,想食嘅就要堂食呀👍🏻👍🏻和牛嘅肉质超爽,肥瘦均匀,唔会太熟又唔会太生,佢嘅牛味好出,配埋汤底加面一齐食都绝配㗎😋😋另外一碗就系船皇汤米粉,船皇㖞,梗系咩料都有啦,牛腩,牛肉片,牛肉丸,鸡翼,鸡丝,猪肉,猪肉丸,猪润,成八款𩠌咁多㖞,仲唔系皇😈,正所谓牛肉有牛味,猪肉有猪味,虽然每款嘅份量唔多,但佢样样嘢质素都高嫁😆😆系佢地既面当中,汤底系超级浓郁,色泽浓之余味道亦都好浓烈,佢仲可以有得拣面底,金边粉,河粉,米粉,粗幼面都有👍🏻👍🏻,但佢每个汤面嘅面底都系比较少都唔系太饱泰仔奶茶就梗系必叫啦,佢都有分冻同热,因为系铁碗嘅关系所以佢嘅冰冻程度可以维持好耐,仲要冇冰嫁😆,味道都特别浓,不过佢嘅太仔奶茶比起出边茶记嘅奶茶系有啲唔同,唔同嘅就系比较甜同埋冇咁重茶嘅浓味,出色出色🤣🤣