2020-09-12
见到餐厅名Morocco以为食摩洛哥菜,点知原来系🇹🇭泰菜加🇮🇳印度菜,午餐$98包饮品几抵,装修又有异国风情,唔怪得知keep住有本地人入去食。今日我点左泰式鸡丝炒金边粉,🍗食下食下发现份量真系好大。味道贴近我心目中嘅泰式甜甜地嘅金边粉🍜,鸡粒都几多,金边粉嘅口感系介乎薯粉同河粉之间,食完劲饱。朋友就点左🐑羊肉咖喱,上菜有啲似canteen盘咁,🍛间开前菜、咖喱、薄饼。今次特登要求少辣而且甜少少,餐厅又真系做到👍🏻。饮品我就拣左冻咖啡☕️,朋友就饮啤酒🍻($55)。冻啡都几大杯,咖啡味重,无比奶味盖过。呢度嘅负责人系识讲广东话嘅印度人,唔难沟通。 有室内有冷气嘅座位,又有室外对住海🌊同大街嘅座位,地方都几大,日头系度食饭都几特别架🕺🏻