2016-01-21 969 浏览
之前来过Siam 28食lunch,真心觉得唔错,今次再同朋友嚟食晚饭。 专登黎试吓佢哋嘅特色Thaipas,我哋叫咗生虾之外,见到openrice咁多人叫炸通菜,我哋又试吓先。 泰小碟来讲,佢真心大碟,生虾够新鲜,虾肉够爽脆,个人推介配搭传统青辣椒汁,酸酸辣辣非常开胃,而且将虾头脆炸,一只虾食到两种食法。正! 这碟炸通菜非常香脆,兼且可以点上自己喜欢嘅汁酱,感觉似食薯片几香口,但朋友觉得有油左少少,下次可以唔使咁重手。 主菜则点了干炒鱼肚同泰式猪手,之前系openrice都见到好多人介绍呢个猪手,今次专登嚟试吓。 这碟干炒鱼肚与虾仁及鸡蛋同炒,炒得够镬气,味道刚好,好吃。 这个泰式猪手见好多食友都推介,果然名不虚传!猪手整得非常入味, 肉质嫩滑,猪皮很焾而且入口即溶,果然好介绍。 希望下次多D人黎,可以试餐牌上更多东西。

生虾
炸通菜

干炒鱼肚
这碟干炒鱼肚与虾仁及鸡蛋同炒,炒得够镬气,味道刚好,好吃。
泰式猪手

希望下次多D人黎,可以试餐牌上更多东西。
2016-01-11
生虾