2023-11-10
🇹🇭泰西式半自助dinner set 🇹🇭朋友钟意食泰国菜 今晚搞搞新意思 去一间泰西式fusion餐厅 泰式食材西式食法 都几新颖-🥗自助沙律吧款式少于十样 绝对系贵精不贵多 长脚蟹好受欢迎 不停添满吃之不尽🤩 cheese platter🧀 亦好得-🧆泰式小食拼盘多款热门小食 猪颈肉/炸春卷/香茅鸡翼之类 甜辣酱开胃惹味 最啱一班朋友叫嚟做sharing dish-🐟香烤魔鬼鱼魔鬼鱼菜式比较少见 通常香煎配四川泰式辣酱 味道偏咸 不过鱼味香浓鲜味不减 喺餐厅食-🥘泰式西班牙海鲜炒饭呢度嘅版本 加咗泰式辣椒同埋茴香 颇有风味 口感又够 米粒柔韧唔会过分湿润 带子青口好大粒吓-🥠香烤芝士茸三文鱼三文鱼扒厚身外皮有焦脆 亮点反而系底下嘅配菜😎 醋腌茴香唔止爽口开胃 一啲腥味都冇 我钟意食佢多过洋葱🧅-📍茴香尖沙咀山林道38号银座38 17楼
朋友钟意食泰国菜 今晚搞搞新意思 去一间泰西式fusion餐厅 泰式食材西式食法 都几新颖 -
🥗自助沙律吧
🧆泰式小食拼盘
🐟香烤魔鬼鱼
🥘泰式西班牙海鲜炒饭 呢度嘅版本 加咗泰式辣椒同埋茴香 颇有风味 口感又够 米粒柔韧唔会过分湿润 带子青口好大粒吓
🥠香烤芝士茸三文鱼
📍茴香