2019-05-22
520同男朋友去左出哂名好多好野食既旺角通菜街食我最钟意食既泰国菜🥰未入门口已经见到五只模型肥鸡,店面唔算大,店员姐姐好热情而且态度好好我地叫左2人套餐,CP值超高,饱到食唔哂,所以我见离台都系3个人叫2人餐!/海南鸡饭🐓🍚卖相吸引,份量适中。鸡够白滑,又唔会肥淋淋,配上个秘制水门鸡酱,微辣香口,唔错!记得记得记得,一定一定一定,唔好转白饭,因为碟油饭系重点,好香但一D都唔会太油,而且粒粒分明,原来除左香油,仲加左鸡汤!/泰式虾饼捞面🍤🍝呢个捞麻麻地,虾饼就点都好食既,但个面无咩味道,而且唔够干身,痴埋一旧咁。最后我地要点水门鸡酱黎食哈哈/泰式木瓜沙律🥗其他菜色都比较重味,原本谂住沙律可以清清个口,但系好咸!仲要唔够冻/泰式拼盘🥣不过不失,无咩特别/泰式奶茶🍹我叫左少甜,啱啱好,够香滑/食完上openrice 睇返见到有负, 但都成年前, 留意到人地碟海南鸡同我个碟唔同, 佢地个碟系白饭。原来系易左手转左老细, 仲拎埋U food 我最喜爱食肆奖!因为碟油饭真系好好食, 我一定会返转头,男朋友仲想试佢个生菜包
海南鸡饭🐓🍚
泰式虾饼捞面🍤🍝
泰式木瓜沙律🥗
泰式拼盘🥣
不过不失,无咩特别
泰式奶茶🍹
我叫左少甜,啱啱好,够香滑