2022-08-23 237 浏览
最近发现左个食下午茶嘅好地方!〰️泰 尝味乐园下午茶($268)有哂咸点、甜点、面食同埋嘢饮!咸点有酸辣海鲜粉丝沙律、炭烧鸡全翼、柚子沙律、猪颈肉多士、牛柳串烧、网丝炸虾卷同埋蜜糖烧菠萝。沙律嘅酱汁调配得好好,酸味味咁好开胃。牛柳串烧都唔错,火候啱啱好。炸野都系新鲜热辣。系个猪颈肉多士食落有些少麻烦。面食有两碗迷你大头虾青口黄咖喱捞面。大头虾有唔少羔,起肉都容易。咖喱味道浓烈偏甜,我就偏好辣嘅咖喱,所以觉得麻麻。甜点有泰茶泰啡奶冻、椰汁西米糕、班兰千层糕同一口芒果糯米饭。两杯奶冻偏苦,糯米饭椰浆略厌不够,最okay系椰汁西米糕。嘢饮方面可以选择冻或者热,系餐牌内选择两杯。🫶🏻咸点比甜点更加出色!〰️〰️📍 Mango Tree Kitchen (形点) (元朗)元朗朗日路9号形点一期1楼1035号舖

最近发现左个食下午茶嘅好地方!

〰️泰 尝味乐园下午茶($268)
有哂咸点、甜点、面食同埋嘢饮!

两杯奶冻偏苦,糯米饭椰浆略厌不够,最okay系椰汁西米糕。

嘢饮方面可以选择冻或者热,系餐牌内选择两杯。

🫶🏻咸点比甜点更加出色!

元朗朗日路9号形点一期1楼1035号舖