2021-09-01 38 浏览
餐厅充满泰式风情,环境好有身处泰国渡假嘅感觉。店内挂满民族色彩嘅灯饰及泰象布料,无论灯饰抑或摆设都各具特色!餐厅不时播放住泰国嘅流行音乐,气氛相当唔错。餐厅以自家农地去种植有机蔬果及香料,保证食材新鲜有质素仲符合环保嘅原则!而食物则由泰籍厨师主理,确保风味正宗。餐牌上有好多唔同嘅菜式选择,有小食、头盘、沙律、海鲜、汤、蔬菜、套餐同饮品等等...今次叫咗四样食物,落完单之后店员会根据你叫嘅菜式送上唔同款式嘅酱料,然后再系上菜时提点你要用边一款酱料,认真细心。炸虾球外皮炸到金黄酥脆,虾胶爽口弹牙又有鲜味,点上甜酸辣酱一齐食,味道唔错。马拉盏炒通菜马拉盏配上辣椒丝同蒜蓉嚟炒,够哂镬气,通菜爽嫩,风味十足。特色菠萝饭以木桶上,份量好多,炒饭上面铺满肉松,炒饭入面有虾、鱿鱼须、鱿鱼圈、腰果、提子干、粟米及青豆等等...口感丰富。招牌火焰烧鸡鸡腌得入味之余卖相又好特别,外层烧得够香口。上菜时店员会喺鸡身上淋上酒然后点火,感觉好有特色,名副其实 "火焰烧鸡"。最后叫咗杯可乐同一个椰青,椰青饮落去好清甜,椰肉亦都好食。

炸虾球

马拉盏炒通菜
马拉盏配上辣椒丝同蒜蓉嚟炒,够哂镬气,通菜爽嫩,风味十足。

特色菠萝饭

招牌火焰烧鸡

最后叫咗杯可乐同一个椰青,椰青饮落去好清甜,椰肉亦都好食。

2021-08-31
  • 马拉盏炒通菜