餐厅: 御泰坊-泰越菜
资讯:

2011-11-18 44 浏览
以前我唔会食泰国菜, 因为我觉得泰国菜一定系辣 试过御泰坊之后, 我对泰国菜有新既睇法~我同男朋友当晚要去apm睇戏, 所以就来到apm食晚饭, 知道这间餐厅的泰国菜很好味..刚好6点去到又唔使排队, 就入去试一试我地叫咗炭烧猪颈肉, 马拉盏炒通菜, 甜咖哩羊骨排~炭烧猪颈肉 : 好大碟, 肉汁丰富, 点汁食味道好正(男友话^^), 我就觉得两个人有点太多, 但味道唔错 马拉盏炒通菜 : 马拉盏好香, 不太油又不太咸, 有少少微辣, 不太食辣的我都很喜欢食这味菜 甜咖哩羊骨排 : 买相很吸引, 羊骨排味道跟咖哩很夹, 微"苏", 肉质细嫩, 脂肪不多, 咖哩汁配饭一样好味我地用咗45分钟KO所有食物 除了食物好味之外, 餐厅环境都唔错, 当晚我地可以坐卡位, 位置都很舒服, 服务都很好, 食物很快就到, 值得再试。
以前我唔会食泰国菜, 因为我觉得泰国菜一定系辣
试过御泰坊之后, 我对泰国菜有新既睇法~

我地叫咗
炭烧猪颈肉, 马拉盏炒通菜, 甜咖哩羊骨排~
炭烧猪颈肉
马拉盏炒通菜