2024-04-04
大胃比较喜欢静中带旺,唔会太狂欢,可以轻松饮酒嘅地方,所以苏豪区都几啱I型人去饮吓酒其中呢间酒吧特别在佢地系泰国餐厅,泰式蒲吧都几过瘾㖞饮酒之前要食饱肚先,佢地嘅意粉半份都好大碟,罗勒鸡肉意粉好有辣香,但唔会太辣,非常香口,鸡肉系手撕,罗勒味渗透成碟意粉一份拼盘都有好多款小食,有蟹盖蓉、无骨炸鸡、鱼饼、凤爪沙律同炸虾片,好有泰国特色嘅送酒前菜,味道犹如置身其中仲有串烧送酒,和牛以泰式烧法炮制,变成镬气版和牛串,油香爆出,和牛香仍在Moo Ping系泰式烧肉制法,以大蒜、辣椒、香草等等腌肉,所以烧出嚟嘅猪肉非常香泰国风味食蔬果唔只责任,都可以助兴嘅,茄子烧出嚟加上酱汁甜甜地当然点埋串烧酱汁食都好正,点肉点菜都好香菠萝烧至外爽内润,扣住果汁,keep到鲜甜虾多士苏豪嚟讲唔算太贵,佢地确真炸得唔错,仲有虾片仲side dish,点甜辣酱食都几特别,同港式做法同曲异工佢地有好多signature cocktail,大胃想要fruity啲,bartender就觉得呢杯比较啱饮,有蜜瓜、热情果、菠萝、青柠配Gin,感觉果然好fresh胃民唔想饮酒,就嗌椰青嚟应景,椰青非常大个,饮好耐都饮唔晒啲椰水
其中呢间酒吧特别在佢地系泰国餐厅,泰式蒲吧都几过瘾㖞
食蔬果唔只责任,都可以助兴嘅,茄子烧出嚟加上酱汁甜甜地
当然点埋串烧酱汁食都好正,点肉点菜都好香
菠萝烧至外爽内润,扣住果汁,keep到鲜甜
胃民唔想饮酒,就嗌椰青嚟应景,椰青非常大个,饮好耐都饮唔晒啲椰水,好甜好解渴,椰肉劲滑溜,刮晒唔好嘥