2024-09-21
路过见到呢间泰式餐厅,整体装修各样唔错。整得都几泰式咁, 外边有露天嘅座位,如果天气凉啲坐喺度都唔错。 外面有个餐牌,见到有晚餐set 都唔错 ,有头盘主菜甜品。 份量当然比单点的菜少啲,但估唔到味道都唔错。 首先会有个例汤 有旧冬瓜好似有少少胡椒味道咁个汤。 仲有一杯饮品,我们点了一杯果茶,不用加钱。味道偏甜。 跟住饭面 每人都叫左唔同的share 。 金边粉都算几够份量。 蒜蓉包: 香香脆脆几好食。烧安格斯牛肉 :好香口,味道浓郁。都几好。红咖喱猪颈肉 :味道都可以,送饭就唔错 。 轻微嘅辣味。 咖喱几香,猪颈肉就好似煎过咁。玛莎曼和牛面颊 :呢个都几好食,和牛肉质嫩滑 ,配呢个好似咖喱汁嘅物体几香口。小食叫咗杂菜春卷,炸虾饼,柚子大虾沙律 🥗虽然都系细细碟,叫做share样样都可以试少少。 味道都可以。最后系是日甜品:斑斓奶冻,比较甜咗啲,但系几香斑斓味仲有少少奶香味。
烧安格斯牛肉 :好香口,味道浓郁。都几好。
小食叫咗杂菜春卷,炸虾饼,柚子大虾沙律 🥗