2021-07-02 3885 浏览
好多朋友讲过Greyhound Cafe 既柠檬茶非试不可,我今日就同女友去左太古,睇吓柠檬茶有几把炮!餐厅装潢充满时尚气息,带少少暗黑风格。- 香烤杂锦海鲜拼盘海鲜拼盘用左藤篮,充满夏日气息,海鲜包括虾、蚬、鱿鱼同青口,每款海鲜嘅数量好多,其中虾同鱿鱼最出色,虾几鲜甜,至于鱿鱼点泰式甜辣酱一流😋- 马沙文甜咖哩配泰式薄饼薄饼比较干身,唔系好油腻𠮶种。至于咖喱完全唔辣,每一啖都有肉丝,甜甜地配薄饼一流。- 意大利肉肠芝士馅饼馅饼非常松脆,入面除左名字提及嘅肉肠芝士外,仲有香草同番茄,味道丰富,另外仲有少少拉丝效果。- 冬阴功汤配意大利云吞冬阴功非常开胃,味道唔算太辣,入面有原只大虾,肉质弹牙而且好入味。云吞外皮唔系我所认知既意大利云吞🤔,不过入面馅料好足。- Coconut Shake椰子沙冰清凉透心,入面仲有啲椰子肉!- Ice Lemon Tea职员先预备一杯茶同一杯冰,送到客人面前之后将茶倒入冰杯入面。茶底非常香浓,饮到最后都唔觉得柠檬茶有被冰沟淡左味道,难怪个个朋友都赞好👍🏻除咗柠檬茶之外,食物质素都唔错,尤其系海鲜拼盘。除咗香烤外,餐厅仲有提供白灼同酥炸另外两款,相信一样咁出

- 香烤杂锦海鲜拼盘
香烤杂锦海鲜拼盘

- 马沙文甜咖哩配泰式薄饼

- 意大利肉肠芝士馅饼
意大利肉肠芝士馅饼

- 冬阴功汤配意大利云吞
冬阴功汤配意大利云吞

- Coconut Shake
椰子沙冰清凉透心,入面仲有啲椰子肉!

- Ice Lemon Tea
柠檬茶

除咗柠檬茶之外,食物质素都唔错,尤其系海鲜拼盘。除咗香烤外,餐厅仲有提供白灼同酥炸另外两款,相信一样咁出色😎
2021-06-24
香烤杂锦海鲜拼盘