2023-07-30
📍Enchante🗺️尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地舖呢间系新开幕嘅法式fine dining餐厅,一入门口就见到条会变灯色嘅楼梯,装修亦都整到好似置身于洞穴咁,好特别好靓😍 外面仲有半开放嘅位置可选择~⚡️Free Bread有三款餐前包,黎到真系热辣辣,连个盘都热!⚡️Iberico Ham $230用嘅系48个月风干火腿,即切即上,切到好薄,充满咸香嘅火腿同蜜瓜无花果一齐食好味😋⚡️Beef Carpaccio $175好大一碟!生牛肉片上面有nuts、芝士碎、同好似三文鱼籽嘅柚子醋珠,可以夹埋沙律菜一齐食,成件事好夹好味😍⚡️Smoked Eel & Smoked Salmon salmon Salad $155有烟鳝同烟三文鱼,烟三文鱼就见得多,但系烟鳝就好少见!旁边有Mustard同yoghurt两个酱可以点,仲有少少三文鱼籽🥰⚡️Beef Consommé Royale $125呢个牛肉清汤味道清甜,特别嘅系有炖蛋🍮😆服务员会喺我地面前加入汤🫖上面条包都烤得好香脆!⚡️Lobster Bisque $175龙虾汤好正🥹🦞 又creamy又浓郁,仲有龙虾肉🧡 两款汤都各有特色,但
🗺️尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地舖
⚡️Free Bread
有三款餐前包,黎到真系热辣辣,连个盘都热!
⚡️Iberico Ham $230
⚡️Beef Carpaccio $175
⚡️Beef Consommé Royale $125
⚡️Lobster Bisque $175
龙虾汤好正🥹🦞 又creamy又浓郁,仲有龙虾肉🧡 两款汤都各有特色,但个人比较钟意龙虾汤!
⚡️Black Truffle Penne $235
攞过黎嘅时候有个盖盖住,一打开真系好香黑松露味😍 食落都一样咁浓郁,黑松露味真系好浓郁啊🖤🖤 推💘
⚡️Grilled Iberico Pork Pluma with Black Berry Jus $425
另一款主菜就拣左呢个猪肉,配菜有紫薯蓉,好少见🤩 酱汁系黑车厘子,甜甜地好配猪肉😌
⚡️Tarte Tatin $110
好钟意呢个甜品!!🥹
法式苹果塔一黎到就闻到好香嘅肉桂味,上面有雪糕,冰火交融🧊🔥 食到饱饱都一啖接一啖啊!🤣🤣
⚡️C’est La Vie $112
点左呢杯signature cocktail,系Gin, passion fruit, orange juice, lemon juice, passion fruit liqueur🍸 饮落酸酸甜甜,几开胃😆
⚡️Apple Juice $42
环境气氛🈶️服务🈶️食物质素🈶️
全部菜式都好精致有晒摆盘,而且所有细节位都做得好足👍🏻 每食完一道菜都会换碟同餐具🍴觉得真系几啱庆生等活动🥳