太子呢边其实有好多🥟饺子/云吞铺头,就好似呢间津津咁,佢以前系喺砵兰街𠮶边(以前叫做 津津好金の味),我印象中果阵时系无坐位嘅,只做外卖,而家搬咗去长沙湾道,仲有得坐住食啊!!👍🏻但搬左舖之后都无黎食过啦,而最近喺附近返工所以特登过黎回味下~👇🏻门面已经贴哂餐牌系度,有云吞、凉面、酸辣粉等等,全部都系重庆风味🌶🌶除咗熟食,仲可以买生云吞返屋企煮添👍🏻😆今次叫咗细碗馄饨(小辣),有十二粒🥣呢个份量女仔应该差唔多,男仔既话最好加多碗凉面/酸辣粉,又或者食大碗云吞/云吞面😹云吞汤底可以拣辣度,唔系好食得辣又想惹味啲,可以拣小辣😆佢辣得黎有啲麻,每次都有想饮晒碗汤底嘅冲动😹而啲云吞细细粒,可以一啖一粒🥣云吞皮唔厚而且都算滑,好似金鱼尾嘅包法,馅料(猪肉、黑木耳)份量都算多,唔会好似有啲铺头食落大部分都系皮~所以可以话系皮薄馅靓👍🏻

云吞(细)

2020-12-28