2024-04-12 217 浏览
今日同屋企人去咗洪水桥嘅梦亚莱泰国餐厅食饭。呢间隐世餐厅环境唔错,坐位宽敞,装修都几有泰国风味。我哋叫咗几样招牌菜,包括泰式柠檬明炉鱼锅、泰式飞天炒杂菜、红咖哩鸡、蒜蓉包、酸辣海鲜清汤、蟹肉炒粉丝同埋杂锦甜园拼盘。泰式柠檬明炉鱼锅呢个鱼锅用咗酸辣汤底,味道好开胃,鱼肉好鲜嫩,配埋啲蔬菜同海鲜,非常丰富。泰式飞天炒杂菜呢碟炒杂菜用料十足,有虾、鱿鱼、肉片、芽菜、洋葱等,味道浓郁,镬气十足。红咖哩鸡呢个红咖哩鸡唔会太辣,鸡肉好入味,配埋泰国香米饭,非常惹味。蒜蓉包呢啲蒜蓉包烘得非常松脆,蒜蓉味好香浓,趁热食一流。酸辣海鲜清汤呢个酸辣海鲜清汤味道好够酸辣,海鲜料都几多,有虾、鱿鱼、蚬等,好足料。蟹肉炒粉丝呢碟蟹肉炒粉丝用咗米粉,炒得非常干身,蟹肉味好浓,好食得。杂锦甜园拼盘呢个甜园拼盘有3款甜品,包括包括泰式千层糕、椰汁西米糕及椰肉大菜糕,千层糕口感烟韧软糯,烟韧度十足!总括嚟讲,我哋对呢间餐厅嘅食物同服务都非常满意,性价比都几高,值得推荐。

泰式柠檬明炉鱼锅

泰式飞天炒杂菜

红咖哩鸡

蒜蓉包

呢啲蒜蓉包烘得非常松脆,蒜蓉味好香浓,趁热食一流。

酸辣海鲜清汤

蟹肉炒粉丝

呢碟蟹肉炒粉丝用咗米粉,炒得非常干身,蟹肉味好浓,好食得。

杂锦甜园拼盘