2024-07-22 61 浏览
星期日带完小朋友游早水,我哋经常嚟吉野家食个靓早餐,好味又叉电,牛肉丼饭真系食极唔厌✨盐烧和牛丼已经系吉野家常驻美食,用嘅系M8-M9优质和牛✨为大家全力打气❗️洒上黑白芝麻同七味粉,每片牛肉烧到油脂发亮,卖相好吸引。入口肉嫩又有浓郁肉味,油花好香。饭面仲舖满紫菜丝同椰菜丝,增加口感同味道层次。我仲加左一只漫泉蛋,戳穿蛋黄捞埋食,味道又上一个level🆙👅另一份早餐嗌左野菜牛肉丼(大),呢个丼饭真系好啱小朋友食,有齐几款蔬菜:椰菜花、西兰花、甜豆、红萝卜🥕🥦,煮法唔煎炸油腻,配上香滑牛肉片,偏甜嘅调味小孩都中意食😋配埋嫩滑炒蛋+肠仔🍳早餐食得非常丰富。吉野家嘅全新早餐及下午茶系列餐牌,低至$20起就叹到靓早餐,真系超值!除左招牌和风牛肉丼同野菜煎鸡丼,吉野家更推出轻食之选「和风牛肉、嫩滑炒蛋配迷你饭/米粉」及「肠仔配嫩滑炒蛋米粉」,真系要多啲黎叹活力早餐先得😋🙌🏻