2020-07-15
早前W Hotel做优惠时,买左两位用下午茶套餐连两杯气酒既优惠($451.8),今日终于同闺蜜黎食,庆祝埋佢生日。今次既主题系活力狂想下午茶,行健康养生路线。虽然摆得几靓,但味道方面,我地就唔太识得欣赏啦。茶方面,我地都拣左Signature Tea,我系玫瑰荔枝茶,闺蜜系血橙锡兰茶,仲有杯气酒。我地都觉得啲茶麻麻地,啲味唔算好出。首先食左Scone,第一次食姜黄味既scone,觉得唔夹,亦都唔松软,普通个种scone好食好多。5款咸点: 活力沙律配香脆米饼、人参鸡汤啫喱配醋渍云耳及杞子、越式春卷配醉虾、罗马生菜、墨西哥辣椒、紫苏叶及脆莲藕片、香煎三文鱼配法葱碎及红枣酱、红菜头意式面包配日式八爪鱼沙律、脆淮山及西京面豉汁。人参鸡汤啫喱最难食,整成啫喱好奇怪。其它都不过不失,合格水准,无边款特别出色。5款甜点:蝶豆花柠檬大菜糕、桃胶雪耳特饮杯、洛神花芝麻蛋糕、淮山士多啤梨挞、牛油果杞子黑朱古力布朗尼。蝶豆花柠檬大菜糕系所有食物当中最好食既,有清新既感觉。我唔识欣赏淮山士多啤梨挞,淮山做甜品唔夹,士多啤梨又酸。牛油果杞子黑朱古力布朗尼食落有莲蓉月饼既口感,同一般既唔同。其它两款正正常常。
其它都不过不失,合格水准,无边款特别出色。 5款甜点:蝶豆花柠檬大菜糕、桃胶雪耳特饮杯、洛神花芝麻蛋糕、淮山士多啤梨挞、牛油果杞子黑朱古力布朗尼。 蝶豆花柠檬大菜糕系所有食物当中最好食既,有清新既感觉。
我唔识欣赏淮山士多啤梨挞,淮山做甜品唔夹,士多啤梨又酸。
其它两款正正常常。 我一早同餐厅讲想写生日字句,结果好有心连埋蛋白饼送上黎,虽然太甜。生日快乐呀!