2023-03-20 204 浏览
星期六同朋友去开湾仔整嘢,lunch time 时间去到先食啲嘢先,利东街太多人,唔想等位就出去转个圈睇有咩食,见到一间门口系墨绿色好sharp 既burger 店,感觉好fresh 好清新,咁就被吸引入去了 🤭餐厅以绿色为主题,配以大玻璃窗,光线感十足,而装修系工业风,简洁清新,比人一种活力十足的感觉。原来餐厅系farm-to-burger 系香港开设既第一间店,餐厅系澳洲有自家牧场,选用100%天然安格斯牛肉直送香港,品质绝对有保证👍🏻。 餐厅既menu 都好简单,有4款burger 选择,我地拣咗: 🌟N+ classic with bacon combo set (HK $ 135) 第一次食一定会拣classic set试吓, 有二种sauce 可以拣, 分别系garlic sauce / 千岛酱,问咗店员,佢推介garlic sauce,话呢个系餐厅特别酱汁,店员推介得当然要试吓啦~ 而个combo set 超抵,只系加$50 就有埋薯条同饮品,soft drink 仲可以添饮! 呢间Burger 好用心,除咗牛肉系自家澳洲牧场,连个包都系自家制既酸种面包,食落口感松

呢间Burger 好用心,除咗牛肉系自家澳洲牧场,连个包都系自家制既酸种面包,食落口感松软,加埋用牛油烘焗,又香又松软;而个安格斯牛肉肉质细嫩紧实,脂肪平均,充满牛肉香又juicy,一啖咬落去满满的肉汁,烟肉咸香但唔 硬,配上自家制garlic sauce,满满的蒜蓉香,配埋芝士,超match,个蒜蓉酱有少少辛口,但可以中和番个牛肉同烟肉,食落无咁漏,再配生菜蕃茄紫洋葱等配菜,一口咬落去,大满足🥰

🌟N+ 日式芥末酱Burger Combo Set ( HK$ 145)
朋友因为唔食洋葱,所以拣咗呢个日系啲既burger,依然系100% 天然安格斯牛肉及自家制酸种面包,香软软熟,主要分别系配搭上日式芥末酱及生菜丝,牛肉味依然浓郁,肉质细嫩juicy,配上有少少辣及刺鼻的日式芥末酱,平衡安格斯汉堡扒的肉感,食晒成个都唔觉漏。

🍟薯条有2款,包括N+ Fries及N+ Wedge,我地当然就一样一款share 黎食啦~ 薯条即叫即炸,薯仔味浓,黎到全部热焫焫,N+ Fries 系幼身薯条,比较脆身,而N+ Wedge就系薯角,口感厚实,外脆内软,而且仲有3款酱料,自家制的BBQ Sauce,Honey Mustard或者Cajun powder,总有一款系啱你,个homemade BBQ sauce 几特别,唔系平时既茄汁,而系类似cocktail sauce 咁,点薯条都唔错~ 食完成份combo set 大满足🫶
  • N+  classic  burger  with  bacon