2024-04-26 90 浏览
话说今晚同同事去食庆功饭,老板拣咗日本料理,真系好开心啊!呢间餐厅嘅装修好精美,松。四人餐份量好多,我哋食到🤰🏻📌鸟取A5大山黑毛和牛盛盒呢个盛盒里面有后腰脊肉、西冷、丸芯、内腿肉、外腿肉、牛小排同肉眼等多款牛肉,每一块都好鲜嫩多汁,一入口就即溶,真系令人满足得唔得了🥩📌和牛味噌煮和牛嘅鲜甜味道同味噌嘅香气完美结合,好浓厚嘅牛味,非常滑身🫶🏻📌野菜拼盘拼盘有新鲜嘅蔬菜,食落爽口又开胃🥗📌前菜三点有蒜头渍、水云、柠檬果冻,甜酸辣,每款都好开胃,令我有更大个胃口食😼📌和牛寿司好大片咁冚住咗旧饭,一咬落去,满满嘅和牛香,充斥成个口腔,十分肥美🥴📌和牛油渣饭、清汤饭粒饱满,每一口都有香浓嘅和牛油渣味道,真系好好食,配上清汤可以解腻,饮落去令人觉得舒服又清新🌿📌刺身盛盒入面有鲜嫩嘅赤虾、拖罗同海胆。每一块刺身都新鲜多汁,真系令人兴奋🦐最后食埋个甜品,真系好完美嘅一餐💕
📌鸟取A5大山黑毛和牛盛盒
📌和牛味噌煮
📌野菜拼盘
拼盘有新鲜嘅蔬菜,食落爽口又开胃🥗
📌前菜三点
📌和牛寿司
📌和牛油渣饭、清汤
📌刺身盛盒
最后食埋个甜品,真系好完美嘅一餐💕