2023-01-30
尼间主打正宗台式火锅,除左佢地既特色养生汤底,相信尼到既火锅配料亦都系佢地之前系西环大受欢迎既原因之一,好多配料都系有流心包馅,岩哂中意流心既人士😍衣家仲开左分店系宝琳。*$398无限时放题套餐**番茄浓汤豆腐杂菌涮涮锅*番茄汤浓郁,就咁饮可以食到碎碎地既茄蓉,甜酸得天然,吾会过酸过甜,感觉有用鲜番茄去熬,原汁原味。*美国Prime Grade 极上牛颈脊*牛肉块块都切得完整,冇断裂亦冇上过碎肉,色泽红润,肉上冇咩碎冰,肉质软腍,有做好解冻。而牛肉味道同样浓郁,而且软滑充满肉汁,虽然牛肉食得多会腻,但系都忍吾住叫多两碟🫢*芋泥贡丸*感觉芋泥多数系甜品先会出现,原来配系贡丸入面都好夹,外面爽口弹牙,内里香软嫩滑,咸得尼少少甜咁样😋,比起普通既贡丸更有实感*爆浆浓芝牛丸*尼个大惊喜,牛肉味浓烈到连芝士既咸香都盖不住😆就连肉汁都能够锁住,吾会因为入面变左芝士馅而少左肉汁,尼个强烈推介👍🏻👍🏻*蘑菇芝心堡*被外型吸引左去点,好可爱既猫脚。同样都系芝士控既名物,尼个拉芝效果好好,咬出尼可以拉到长颈鹿咁长🦒🦒而佢用既芝士应该吾系平时芝士丸既纯芝士,感觉加左香草,令到芝士既咸香味更突出,都系值得一试
*$398无限时放题套餐*
*番茄浓汤豆腐杂菌涮涮锅*
*美国Prime Grade 极上牛颈脊*
*芋泥贡丸*
*爆浆浓芝牛丸*
*蘑菇芝心堡*
被外型吸引左去点,好可爱既猫脚。同样都系芝士控既名物,尼个拉芝效果好好,咬出尼可以拉到长颈鹿咁长🦒🦒而佢用既芝士应该吾系平时芝士丸既纯芝士,感觉加左香草,令到芝士既咸香味更突出,都系值得一试😁
*花枝滑*
花枝滑黏度适中,吾会渌一渌就散,味道都充满鲜味吾腥,仲索左少少汤。口感除左有少少细细粒既墨鱼粒,仲有满满既蟹籽😍,相当丰富
*自家制手工黑松露芝士猪肉饺子*
放题有得食手工黑松露饺真系有诚意。仲要出品认真,皮簿馅多是基本吧,松露味突出,能够保留猪肉既鲜味,仲有啖啖热溶既芝士,绝对诚意之作😝
最后仲每人一杯雪糕,尼到仲可以拣Häagen-Dazs, 连雪糕都充满质素🫣
小锅霸 (新都城中心)
地址: 将军澳贸业路8号新都城中心2期UG楼UG051F号舖