2022-06-25 516 浏览
拖延症既我生日已经系一月份嘅事☁️仲要系最后一日有夜晚堂食😭去流浮山唔系滴眼水💧都唔系食海鲜,系去食法国fusion菜,餐厅以白蓝色打造左希腊风一月份嘅天气坐室外超级舒服😌,感激小助手安排比我食下法国fusion 菜亦感激Chef Dee 既推荐💕-蟹肉沙律配腌萝卜依个头盘成粒烧卖仔咁,表皮用左一层薄薄既腌制萝卜包住蟹肉配上适量嘅鱼子,食落去个配搭好清新。-流浮山虾沙律配川式麻辣蛋黄酱$158虾大只爽口但相比其他就输蚀啲🧐因为冇想像中咁特别。同蛋黄酱有少少过多。-黑毛猪鞍配蒜香蜜糖豉油 $288猪鞍肉质嫩滑一啲都唔靭,平时我都好中意食猪鞍,好多时都会加上玉桂苹果酱但今次蒜香蜜糖豉油淋上mash potato 上面又估唔到真系咁夹😋试谂吓重creamy 既食物加少少咸咸香香既汁既冲击夹埋少少炸蒜,好味👍-Xo 忌廉蟹肉手工扭扭粉 $218手工粉比较有咬口,小助手佢就超钟意佢话以个配搭就算放喺其他意粉度都一样出色,XO酱正常来讲应该会比较油,但配搭忌廉都唔算太油腻唔会好快厌,所以佢好早就清左我碟。😛-朱古力梳乎厘配乌龙茶雪糕 $108不得不提神话屋既甜品真系好好食😋好香好浓既朱古力,我以为佢

去流浮山唔系滴眼水💧都唔系食海鲜,系去食法国fusion菜

餐厅以白蓝色打造左希腊风
一月份嘅天气坐室外超级舒服😌,
感激小助手安排比我食下法国fusion 菜

Xo 忌廉蟹肉手工扭扭粉

Xo 忌廉蟹肉手工扭扭粉 $218
朱古力梳乎厘配乌龙茶雪糕

朱古力梳乎厘配乌龙茶雪糕 $108
不得不提神话屋既甜品真系好好食😋好香好浓既朱古力,我以为佢系甜到您会要即刻饮水,但系完全冇呢个感觉,连乌龙茶雪糕都好浓浓到冇得顶,真系好好食。🤤
焦糖炖蛋配香茅苹果

焦糖炖蛋配香茅苹果 $78
焦糖炖蛋大家就食得多啦,香茅苹果又试过味呢,成件事好清新🌿
整体来讲依间餐厅气氛环境好好,食物都几高质,但份量比较少一啲,如果比较大食既人就可能唔够啦,同顺带一提以间餐厅超多人带狗狗嚟疯狂打卡,重点系呢间餐厅嘅甜品真系好好食😋。
2022-01-05
Xo 忌廉蟹肉手工扭扭粉