2022-05-11 847 浏览
好耐冇出过深水埗啦, 适逢母亲节就订咗个毛巾卷食,要出西九攞,咁就系西九food court 睇下有咩食之前𠮶一晚已经睇定食咩好,其实大同小异都系𠮶D嘢食,见好耐冇食过喇沙就睇中咗佢啦去到都系12点左右,但佢未开门我又行下睇下食乜好,转多个圈佢就开咗铺啦,即刻冲埋去落单😆我就叫咗牛脷喇沙面,50蚊包埋一盒纸包饮品,等咗8至10分左右就有得食份量十足,取餐位有芫茜,葱同埋辣椒粒可供自己加,虽然我系芫荽葱怪,但我都唔系几好意思落咁多讲返碗面先,第一时间饮啖汤先,系够香浓但重点唔会咸,而家出街食嘢乜都咸到一个点,牛脷就唔叫厚,但系好冧,而豆卜有成7至8旧,真系估佢唔到,吸晒汤嘅精华,50蚊都有3大块牛脷仲要咁多豆卜,抵食赞但始终系food court 环境一定唔叫好,但味道系好食嘅

• 牛脷喇沙