2024-12-27
好耐冇去日本,又有啲挂住日本嘅味道。今日就趁住去南昌做嘢,就去咗豚王食拉面。我哋分别叫咗《黑王》同埋《䐁王》两款拉面。《黑王》拉面嘅汤底浓郁,有一丝焦香,同时带有丰富嘅蒜味,配埋弹牙嘅拉面同埋嫩滑嘅腩肉叉烧,真系食到每一啖都充满层次感,令人回味无穷。碗面仲有少少黑蒜油,令到整体口感更加提升,真系一试难忘!《豚王》拉面系用猪骨汤底煲成,汤头浓郁香滑,每一口都感受到猪骨精华嘅浓缩。拉面本身弹牙,腩肉叉烧亦非常入味,软腍但唔会散,真系好正。另外,我哋仲点咗份饺子同埋柚子汽水。饺子外脆内嫩,馅料多汁,一啖咬落去爆汁嘅感觉真系超级正;柚子汽水清爽可口,酸酸甜甜,饮落去解渴又开胃。呢次嘅拉面体验真系非常满足!不单拉面好味、环境又舒适,同时服务亦好好。📍豚王 (V Walk)地址: 深水埗深旺道28号V Walk 2楼L2-21号舖#拉面 #豚王 #黑王 #白王 #南昌美食 #深水埗 #美食探险 #日本味道 #拉面控 #美食分享 #饺子 #柚子汽水 #食物摄影 #美味 #食记 #美食日记 #食好西 #香港美食 #拉面爱好者 #吃货 #食在香港
我哋分别叫咗《黑王》同埋《䐁王》两款拉面。
📍豚王 (V Walk)
地址: 深水埗深旺道28号V Walk 2楼L2-21号舖