2019-07-11
蕃薯妹一向钟情鱼面、鱼汤~无意间响Openrice发现一间专食鱼面同鱼乌冬小店 要立即嚟试下!面面个门面好靓~ 好有少女feel~室内o既装修都唔错,感觉几舒适~台与台之间唔算好窄,唔会同隔离台你眼望我眼。入座之后店员会俾一小杯鱼汤客人品尝,鱼汤味道浓郁,好香,而且唔会有鱼腥味。介绍下啲鱼面同鱼乌冬先呢度o既鱼乌冬系用50%鱼肉制造,而鱼面更用70%鱼肉制造~淀粉含量低~ 啱晒要keep fit o既女士们~面面围城 $108呢个面面围城系面面o既主打,由9款配菜组成o既围城,配一碗鱼汤同埋鱼面/鱼乌冬,净系睇卖相已经觉得好吸引,而且啱晒贪心o既吃货们! 我地选择咗鱼面,鱼面非常弹牙,口感好好!食o既时候放入鱼汤或者沾上日式麻酱食,两种不同风味。9款配菜包括︰柚子金菇、梅渣车喱茄、日式芝麻酱秋葵、明太子酱蛋卷、醉虾、Parma Ham伴哈蜜瓜、红酒牛肋条、天妇罗炸虾、明太子鸡翼。全部配菜我都觉得好好味,其中最爱系梅渣车喱茄,呢个梅汁腌咗o既车喱茄好清新,唔太酸唔太甜,一流!意式茄蓉海虾蟹肉拌鱼乌冬 $98无谂过鱼面/鱼乌冬可以用西式o既烹调方式去煮,呢个完完全全似系一个Pasta,好有
无意间响Openrice发现一间专食鱼面同鱼乌冬小店
要立即嚟试下!
面面个门面好靓~ 好有少女feel~
室内o既装修都唔错,感觉几舒适~
台与台之间唔算好窄,唔会同隔离台你眼望我眼。
入座之后店员会俾一小杯鱼汤客人品尝,
鱼汤味道浓郁,好香,而且唔会有鱼腥味。
介绍下啲鱼面同鱼乌冬先
淀粉含量低~ 啱晒要keep fit o既女士们~
面面围城 $108
意式茄蓉海虾蟹肉拌鱼乌冬 $98
无谂过鱼面/鱼乌冬可以用西式o既烹调方式去煮,呢个完完全全似系一个Pasta,好有惊喜。茄蓉好浓郁,食得出系新鲜o既蕃茄味而唔系现成茄酱味!鱼乌冬同茄蓉出奇地融洽~食到蕃薯妹停唔倒口~
海虾好新鲜弹牙,好味!
唯一美中有一丁点不足o既系浓郁o既茄蓉味盖过咗蟹肉o既味道,食唔倒蟹肉味。
流心蛋出色,豆腐都不错,值得一提o既反而系流心蛋下面o既沙律菜同埋个沙律汁,个沙律汁o既味道酸酸甜甜好特别,同沙律菜好夹。
桂花啤梨肉花茶$40 & 玫瑰花茶$40
如果点咗晚市套餐,可以+$22转花茶。
花茶淡淡清幽香气扑鼻
甜心配备烛台保持茶o既温度,茶壶美观非常吸睛。
埋单只系$308,响旺角闹市中o既食肆中算系少有亲民价~
由装饰到摆盘到味道,都值得一去再去