2021-08-23
今次我哋嚟到屯门嘅双辣,位于GoGo Mall 入面,喺走廊行到最尾就会揾到㗎啦☺️我哋叫咗川府水煮牛肉,烧蒜包心菜,香辣椒盐猪扒,粉丝明虾煲同埋一碗白饭每碟份量都算几多,我哋两个人都食到好饱好饱😅川府水煮牛肉 水煮牛肉好大碗同埋一嚟到已经闻到好香嘅花椒味,卖相好靓,牛肉片片都好大块,起码有十几块除咗牛肉之外仲有好多芽菜同埋宽粉,超级足料,好抵食👍牛肉片十分嫩滑,一啲都唔老,煮得啱啱好,同埋腌得好入味,鲜香可口,油而不腻芽菜同埋宽粉就索晒麻辣汤底,香味好浓烈,好好食,但系就比较辣,食唔到辣嘅朋友就可能尝试唔到啦烧蒜包心菜 呢碟炒菜一嚟到就已经闻到好香嘅蒜味,见到有加几只干辣椒一齐炒菜炒后可以保持到爽脆口感,味道清甜,再加上蒜蓉吊味,真系回味无穷😋辣度连唔食辣嘅朋友都可以接受,所以唔使担心👍香辣椒盐猪扒 对比起平时食嘅,呢度嘅椒盐猪扒表面就比较湿啲,唔会太脆口不过一嚟到已经散发出阵阵嘅椒盐香味,猪扒非常入味,口感松软,肉汁丰富,一啲都唔油腻,捞埋饭就最正😍 同埋有好多块,每块都系厚切猪扒,真系好抵食粉丝明虾煲 粉丝炒得十分干身,有大排档嘅阵阵镬气味,同埋索晒虾嘅海鲜鲜香味👍有好多只虾,惊喜
每碟份量都算几多,我哋两个人都食到好饱好饱😅
川府水煮牛肉
除咗牛肉之外仲有好多芽菜同埋宽粉,超级足料,好抵食👍
烧蒜包心菜
辣度连唔食辣嘅朋友都可以接受,所以唔使担心👍
香辣椒盐猪扒
对比起平时食嘅,呢度嘅椒盐猪扒表面就比较湿啲,唔会太脆口
粉丝明虾煲
有好多只虾,惊喜嘅系,只只虾好都似虾球咁大只😍
虾炒得啱啱好,肉质非常弹牙,唔会霉,味道鲜甜
佢除咗有虾,仲加埋猪肉碎落去炒,所以口感十分满足,唔会好似食紧斋粉丝咁寡,好有心思☺️
餐厅装修得好靓,好有传统中国特色嘅风味,由墙壁嘅布置,去到餐厅采用嘅灯都贯彻着同一个主题,睇得出好有心机去装饰
餐厅好多人食,我哋星期日去,要等30-40分钟先有位,所以真系好受欢迎😍
店员亦都好好人,好有礼貌😍