2010-04-26 8 浏览
2个人去咗QRE Plaza 的 Marco Bistro 食, 本身我已经去过Jordan果间Marco, 食物质数系OK的, 不过果度环境就麻麻, 比较”热闹”。而QRE Plaza个环境好舒服, 从2/F的旋转楼梯行上3/F, 好有诗意….我地都系点主打的”鹅肝牛柳餐”另加法式焗田螺:(依上菜次序)头盘:一件 Pama ham多士 & 一件碎蛋多士。个Pama ham一般, 个碎蛋好味, 多士够脆。法式焗田螺:只只螺都多肉, d薯蓉好味。龙虾汤:好cream, 味道ok, 不过唔觉有龙虾肉。鹅肝牛柳意粉:同上次去Jordan一样, 意粉得好少, 不过其实真系够饱。我俩都系5成熟, 都ok, 唔算有血。味道ok, 都好大件。鹅肝ok, 用多士垫住上, 感觉无咁”滞”。心太软:一出场就心跳加速, 好开心, 我至爱。好好味, 一切开就”巴巴声”流d朱古力浆出嚟, 配上淡淡的云呢拿雪糕….正呀…餐饮整晚环境气芬良好, 有外籍人士唱歌, 见你拍住拖食饭又唔会打扰你。同场有2枱都有人生日, 佢又唱生日歌。唯一唔好就系洗手间唔系好得。(10分满分的话): 环境 9分 (洗手间除外)、食物 7.
我地都系点主打的”鹅肝牛柳餐”另加法式焗田螺:
(依上菜次序)
法式焗田螺:只只螺都多肉, d薯蓉好味。
龙虾汤:好cream, 味道ok, 不过唔觉有龙虾肉。
餐饮

(10分满分的话): 环境 9分 (洗手间除外)、食物 7.5分、service 9 分。
2010-04-21