2016-03-19
朋友话睇到Openrice食评想黎试呢间全因为个靓景!!!横掂无去过邮轮码头就陪佢去吧!去到果然有美景呀,另一个角度睇美丽既香港,去到餐厅外,看到餐厅的光管围住成个餐厅,在漆黑一片的空地上树立,份外突出,入到去原来仲靓!好似拍紧戏咁,光影树下。我地就叫左佢既Dinner Set,一开始就系沙律。风干巴马火腿菠菜苗沙律菜苗一向好味,例如椰菜苗﹑豆苗咁都好受欢迎,今次系菠菜苗,仲要系生食,真系第一次!!!叶都好大片,而且很新鲜,很有青味!加了点芝士片响面,令个沙律香左好多,另外有干面包味同黑醋,不过个人认为醋就多左D,太酸了..柚子刺身煎带子日本煎带子几大只,煎左之后个面有D实肉,而个面既上面就淋左一D柚子,发出淡淡幽香。牛肝菌白松露汤本来我叫左南瓜汤的,但系朋友话牛肝菌个味好浓唔中意所以要同我换,我试左一啖南瓜汤觉得好甜,甜到有D似糖水,好彩换左XD我都唔惊牛肝菌味既,呢个汤有颇多磨碎了的菇碎,几香,但系有D实质既食物咬下就好了。美国安格斯西冷牛扒配胡椒烧汁一直都觉得美国牛不及澳洲牛同纽西兰牛(我个人认为),今次都无例外…无论味道,质地同肉香都比较逊色。法式蛋糕系一个Cream Cake
佢去吧!
紧戏咁,光影树下。
柚子刺身煎带子
出淡淡幽香。
牛肝菌白松露汤
美国安格斯西冷牛扒配胡椒烧汁
道,质地同肉香都比较逊色。
法式蛋糕
皮就仲有冰感。
自己中意一两片定三四片,任君选择。个壶﹑杯同茶羹都好精致。
喜欢浪漫Or靓景既朋友仔可以来感受下!