2021-03-22 142 浏览
【石屎森林内瑞士小木屋🏡荃湾多款套餐选择浪漫午餐好去处😍】仍然系无晚市堂食既日子,唯有食好啲既lunch黎弥补一下心灵🥺依间位于荃湾既小木屋餐厅,小编已经留意咗好耐,一直都好想食个晚餐试下,但依加无晚市就唯有午市时段去啦💆🏻‍♀️不过餐厅有做午市套餐,连餐汤、沙律同饮品都系$92起,比起晚餐平上一半,非常值得一试😚入咗餐厅大门之后再有一个小木屋形状既门,墙身都系石头搭制,感觉相当浪漫(附图)😌不过枱与枱之间空间唔多,加上可能午市时间比较悠闲,环境都无咁安静,想两个人细语交谈都唔系咁易😫—《 #烤加拿大猪鞍配焦糖玉桂苹果》$148 ⭐⭐⭐⭐依个烤加拿大猪鞍既卖相唔系话好吸引,无连埋猪鞍既个条骨😪但佢既味道都唔错,猪鞍腌得刚刚好,令到猪味浓郁,而且肉质软念,配埋焦糖玉桂苹果解腻,仲有薯仔做配菜,份量都好够🤪另外想一提佢地个餐汤配既个块面包,佢系一块饼咁,中间有好多层,好似酥饼但又系面包既质地,都几特别🤣—《 #龙虾汁软壳蟹意大利饭》$118 ⭐⭐⭐💥龙虾汁似系用粉开既个种味道😕比起忌廉汁,龙虾汁食落会无咁腻🤡软壳蟹炸得香脆,而且份量慷慨😀而个饭既熟度都岩岩好,唔会食到中间个心未熟仲系硬既感觉
【石屎森林内瑞士小木屋🏡荃湾多款套餐选择浪漫午餐好去处😍】

《 #烤加拿大猪鞍配焦糖玉桂苹果》$148 ⭐⭐⭐⭐

《 #龙虾汁软壳蟹意大利饭》$118 ⭐⭐⭐💥
龙虾汁似系用粉开既个种味道😕比起忌廉汁,龙虾汁食落会无咁腻🤡软壳蟹炸得香脆,而且份量慷慨😀而个饭既熟度都岩岩好,唔会食到中间个心未熟仲系硬既感觉😈成个risotto不过不失,无特别惊艳既地方🥸
2021-02-05