2018-12-05 759 浏览
HeSheEat 荃灣最近HeSheEat於荃灣區開左分店,對於住在新界區的我實在方便得多,分店以粉紅色為主調,而且也有不少半梳化位,坐位濶落舒適。水牛城雞翼配藍芝士加紅椒醬每間餐廳的水牛城雞翼做法及調味都稍有不同,呢度雞翼一共有六件,上枱時熱辣辣,size都好大隻,配上紅椒醬,唔會太辣太濃味,而藍芝士既味道亦好夾,很惹味。雞皮外層微脆,雞肉内層咬下去夠熱,還有煙出,煮得嫩滑,我自己特別喜歡。炸魷魚圈配墨汁蛋黃醬從來都未試過黑色的炸魷魚圈,感覺好新奇,仲要配埋黑色的蛋黃醬,好有賣點呀。估唔到魷魚圈香脆彈牙,吃到墨魚本身的味道,檸檬汁及蛋黃醬可加可不加,不過我當然全部都試,非常滿足,食到停唔到呀。原片黑松露煎北海道帶子意大利飯我一般食既黑松露意大利飯都只會用上黑松露菌醬的,這裡很有態度,就直接用上矜貴的原片黑松露,令到味道更香更濃郁,加上外面金黃內裡嫩滑的北海道帶子,很是非常吸引,而意大利飯亦好creamy同有咬口,是一客高水準的意大利飯!原板海膽意粉配溫泉蛋海膽原板上,豪氣十足,份量夠之餘而味道亦算新鮮,拌入意粉中或分開進食也可以,不過我最喜歡係原汁原味所以選擇分開食,切開溫泉蛋一刻係
HeSheEat 荃灣

水牛城雞翼配藍芝士加紅椒醬

炸魷魚圈配墨汁蛋黃醬

原片黑松露煎北海道帶子意大利飯

原板海膽意粉配溫泉蛋

海膽原板上,豪氣十足,份量夠之餘而味道亦算新鮮,拌入意粉中或分開進食也可以,不過我最喜歡係原汁原味所以選擇分開食,切開溫泉蛋一刻係感覺非常治癒,加入意粉中增添嫩滑口感及味道層次,意粉中夾雜菠菜一齊煮,忌廉意粉配上菠菜,令人不覺油膩。

整體呢一餐飯有好多驚喜,都食得幾歡樂既,值得再去!
2018-12-04