2018-03-09
2017 浏览
星期六晚double date来到湾仔呢间新餐厅,其实之前Instagram见过人post,一早想试好耐就约埋另一对 couple friends去食晚餐男朋友好醒知道佢地而家四位都有得订座 (以前净系得五位或以上先有得订),预先打去订七点半,我地去到唔驶等即刻有得座了。餐厅环境系大卖点,蓝色调加上柔和灯光,仲有意大利文音乐好有情调 座低叫酒,侍应细心介绍好配菜的葡萄酒。我地叫左支白酒先,始终系食海鲜o麻!之后来生蚝,有特别因为除左可加柠檬汁之外仲有个红醋汁, 系你面前会斟D意大利红酒,个汁味道酸酸地有酒香,加上新鲜肥美既生蚝上食一流~意粉试左个龙虾面同海胆面,海胆面系见人post过先知有menu已经无写,不过一问之下如果大厨有材料都会做比你食既 龙虾面更正,鲜甜有嚼口食得出系fresh pasta。主菜我地叫左个 剑鱼扒,味道出其鲜味有油脂。这道菜就配左支红酒,好好饮好smooth。加埋甜品 (几种都做得好有心机)觉得有质素可以再来 date night。
龙虾面更正,鲜甜有嚼口食得出系fresh pasta。
主菜我地叫左个 剑鱼扒,味道出其鲜味有油脂。
这道菜就配左支红酒,好好饮好smooth。