2023-07-12 42 浏览
庆祝想揾个舒服又静既地方,俾我揾揾下发现到呢间餐厅,超级惊喜!Dinner set (5 course) 都系三百几至四百几蚊,睇埋就知真系好fair。首先前菜唔系普通沙律,我地选左两款都好有特色。鳀鱼沙律,好新鲜既蕃茄、沙律菜上加上带咸香既鳀鱼,非常开胃。蟹沙律酥皮挞,一咬就有满满蟹肉,暖暖又香脆既酥皮,正。法式洋葱汤,超级甜同埋香软既洋葱汤,一碗既料已经好多,再加上有一层cheese,成个味道好香浓。加少少钱既龙虾汤,好有鲜甜既味道一饮就知用左好多虾头熬出黎,面头仲有少少cream,饮落超滑超浓带咸香。餐包一甜一咸,两款都系暖上亦好香,沾住汤食真系岩岩好!熟成21日阿根廷西冷配法式宾利士汁,焦香既炭烧味好吸引,外皮带网纹咬落亦香脆, 里面保持住五成既嫩,食落香软牛味浓亦juicy!配上法式宾利士汁食更提牛肉鲜味!旁边配菜系青瓜包住芦笋,芦笋爽甜解腻感!烤羊架焗薯,满满期待,同牛一样做到肉质嫩之余又够juicy,冇膻味,舖面仲有D面包糠增加口感,我地都将骨边既肉都清晒。我好钟意呢间餐厅既服务,热食既碟全都系暖,上主菜时会问客人加唔加酱料。上菜时间亦预得好好,慢慢黎,慢慢食。最后甜品蛋

首先前菜唔系普通沙律,我地选左两款都好有特色。

蟹沙律酥皮挞,一咬就有满满蟹肉,暖暖又香脆既酥皮,正。

最后甜品蛋糕继续有惊喜,多种口感,有香滑mousse,松松既蛋糕,仲有坚果同埋foresting 。旁边更有焦糖香蕉和其他生果,非常完满。餐厅亦赠送小曲奇俾我地尝试,亦系好美味。

我地仲叫左两杯手调mocktail,一杯清新够爽mojito,一杯就fruity 甜甜的。

食完马上推介左几个朋友庆祝去。