2018-08-31 5778 浏览
星期五晚当然要食好D,加上各大店舖都做紧清货大减价,真系要食得好之余,都要拣紧时间去血拼先得,所以今晚我就拣咗去尖沙咀食饭,同老公讲完后,佢就订咗呢间餐厅这间餐厅我地之前都食过,一家人都觉得唔错,环境气氛一流外,更系好干净,最适合有点点洁癖既阿囡同我,今晚到来,发觉餐牌转咗,细看下主要都系主菜唔同晒,前菜都是跟之前差不多,但都是很合我口味!呢个2人份的海鲜拼盘仍旧好OK!大大只龙虾、长脚蟹、青口同海虾全都好新鲜,食落又鲜甜弹牙,作为前菜黎讲真系100分,食完个胃开晒~作为肉食主义的老公大人就当然拣咗佢最爱既牛扒!呢件扒份量十足又厚身!肉质浓香,牛香十足,加上大厨煎得很好,完全去将当中既肉汁封锁在内,食落质感仍是很嫩滑,而配菜的炸薯条更是新鲜即炸热辣辣,很是脆口,沾上酸度刚好的茄汁食,更是好味到不得了!我就较喜欢海鲜,所以食完海鲜盘都仍未够喉!哈哈~这个鲈鱼柳拼蛏子皇伴车厘茄黑水榄罗勒鱼汤就系我心水,所以一睇餐牌拣主菜时已经拣好,蛏子皇真系几大只,又好鲜味,另鲈鱼柳亦煎得刚好,上枱一会儿仍保留到外脆内嫩,而且咬落仲好有鱼本身的鲜甜味道,真系煮得唔错食吓影吓又食吓后,好快又过咗2个钟,食得

食吓影吓又食吓后,好快又过咗2个钟,食得满意又开心,之后就当然又系今夜重头戏之血拼尖沙咀喇~~
2018-08-17