2018-10-09
今日好友生日, 找间浪漫嘅餐厅兴祝一番。 好友提意去「McSorley's Brewhouse & Grill」,顺便可以去高铁车站参观下, 因为餐厅位置超级方便, 位于圆方(Elements)3楼平台R001号舖,地鐡直到。 餐厅环境浪漫,地方宽阔, 播著柔和嘅音乐, 好舒服。 叫咗《白酒煮青口》, 份量十足, 味道鲜甜可囗, 加上洋葱白酒同牛油, 令青口变得更加有层次, 更加惹味。加上两片法包一齐食, 点上白酒洋葱汁, 更加美味可囗。 叫咗份《西冷牛扒》, 份量都相当大, 有12安士,肉质非常鲜嫩,我哋拣咗五成熟, 真系啱啱好, 外层煎得香脆, 肉汁紧紧锁住, 内里呈现粉红色, 口感非常松化。仲有薯蓉做伴碟, 囗感香滑, 真系大满足。另外叫咗份《Fish and Chips》,有两件大鱼㧕,,鱼㧕炸得脆囗, 鱼肉又香又滑, 仲有大大份薯条做伴碟,真系抵食。 薯条热辣辣, 脆卜卜,非常美味! Virgin Mojito : 味道清甜, 非常清新, So Fresh ! 好饮!
餐厅环境浪漫,地方宽阔, 播著柔和嘅音乐, 好舒服。
叫咗《白酒煮青口》, 份量十足, 味道鲜甜可囗, 加上洋葱
白酒同牛油, 令青口变得更加有层次, 更加惹味。
加上两片法包一齐食, 点上白酒洋葱汁, 更加美味可囗。
仲有薯蓉做伴碟, 囗感香滑, 真系大满足。
仲有大大份薯条做伴碟,真系抵食。
薯条热辣辣, 脆卜卜,非常美味!