2020-11-16 622 浏览
近期见到呢间既食评好似退步左,上年黎食做research 个时,个个都对呢度既野食质素赞不绝口。今次纪录番上年既用餐经验。上年男朋友带左我黎庆祝生日。呢到个景系真系值得一赞既。餐厅坐拥180度一览无遗的维港两岸景色,可欣赏到美丽五光十色的香港夜景。🌃我地被安排坐于其中一间厢房好似包场咁,几高私隐度,得几张枱,不过只可以细细声讲野,环景唔大。 我哋叫左4 courses menu。餐包送到时是暖的,是健康的提子干谷物面包,配上黑松露牛油和橄榄油,面包已经好惊喜,非常期特佢既main。接落黎系beef carpaccio,牛肉好新鲜,加左小小麻酱,原来个味系咁夹,火箭菜好甘香。 鹅肝多士睇相唔洗多讲🤤之后系粟米甘笋芦笋带子浓汤,非常浓郁嘅粟米味,好似成个粟米打咗入去,带子系煎香左嘅,配埋芦笋增加口感,非常钟意个汤 Main1.香煎慢煮冲绳阿古猪配意大利白豆 大大件厚切猪肉,又要整得熟又要好食唔能过火都好考功夫!意大利白豆身为伴碟都好好食 令猪味加点色彩!2.牡丹虾与樱花虾意大利面配海鲜忌廉汁 面底扁幼整个汁挂哂系面到!甜度适中,虾干好食得黎令口感更加咗 正!3. 烧春鸡呢碟就不过不失最后,

今次纪录番上年既用餐经验。上年男朋友带左我黎庆祝生日。

我哋叫左4 courses menu。

鹅肝多士睇相唔洗多讲🤤

Main
3. 烧春鸡
呢碟就不过不失

最后,我哋叫咗Tiramisu 同埋Daily Surprise ,蛋糕碟上面写咗Happy birthday。我好满意呢个安排。我认为无野可以挑剔。

唔知而家个厨师系唔系转左呢
2019-08-30