餐厅: Cuisine Culture
资讯:

2020-09-30 398 浏览
今日嚟到中环一间大厦入面嘅餐厅食dinner~位于兰桂坊,几近地铁站~不过属于楼上铺,人流比起地舖较少🙈见到呢间餐厅食法国菜,环境几高级舒服😍就嚟吓😆一入到餐厅见到装饰布置感觉好西式~枱面仲会点蜡烛,几浪漫🥰好适合情侣聚会💕法国菜出名等好耐,不过呢间餐厅上菜速度都算快👍🏻同埋服务态度真系超级好☺️职员会不停帮你加水,收碟换碟~焗古也芝士洋葱汤($68)好香浓嘅芝士味😋饮汤嘅时候仲会有拉丝嘅感觉🤣好浓郁嘅洋葱汤~几滋味🥰法式焗蜗牛($98)蜗牛壳出面有蒜粒,蒜味带出蜗牛肉嘅鲜甜☺️一碟有六粒大粒嘅蜗牛😆蜗牛壳下面会有薯蓉~成个配搭都好夹👍🏻法式地道鸭腿配鸭油煎薯仔($189)油鸭腿系著名嘅法国菜😆好大只嘅鸭腿😍外层几香脆☺️内层嘅鸭肉好Juicy😋切开都见到有啲肉汁流出嚟~鸭肉好易入口,几新鲜同入味🥰煎薯仔几淋甜👍🏻虽然外层有浸油,不过食得出佢嘅香味💕香蒜牛肝菌意粉($138)炒得好香嘅意粉🥰食得出佢嘅蒜味好浓郁😋有好多牛肝菌😆几软淋鲜甜💕意粉淋度适中~好好味😍酥皮苹果批配云呢拿雪糕($78)好钟意呢个甜品😍云呢拿雪糕有浓郁嘅奶香味😋雪糕入面仲有果仁😆enrich呢个雪糕👍🏻苹果批外层脆卜卜☺️

焗古也芝士洋葱汤($68)

法式焗蜗牛($98)

法式地道鸭腿配鸭油煎薯仔($189)

香蒜牛肝菌意粉($138)

酥皮苹果批配云呢拿雪糕($78)
好钟意呢个甜品😍云呢拿雪糕有浓郁嘅奶香味😋雪糕入面仲有果仁😆enrich呢个雪糕👍🏻苹果批外层脆卜卜☺️仲有烘干嘅苹果薄片~食落几香甜🥰

餐厅个氛围真系好好😍播放一啲柔和嘅英文歌~同埋职员嘅服务态度真系好好👍🏻有高级法国菜嘅享受🥰
香蒜牛肝菌意粉
法式地道鸭腿配鸭油煎薯仔