2018-12-05 86 浏览
有朋友喺美国返嚟香港,佢话想食泰国菜。平时食泰国嘢一定会去九龙城,普遍嘅印象系坐得会有啲逼,今次带朋友食,想揾啲又好食又坐得舒服嘅泰国菜,可以倾吓计。刚巧发现到一间喺尖沙咀港威中心嘅海景泰国菜,系openrice评分唔错,今日放工就嚟咗食啦。-餐厅入边环境好浪漫,我哋book咗枱,好好彩安排左一张可以睇到海景嘅枱比我地。坐得舒服,同隔离枱都相隔得远,倾计都唔怕俾隔离听到~-叫左个沙律做前菜牛油果大虾沙律 $128大虾加牛油果既配搭好新鲜!再加上一个酸酸辣辣既冬荫公味既汁,好开胃既感觉!另外仲有半边牛油果完整上,上面淋左D椰汁,好好食啊~-泰式沙嗲4串 $108简左和牛,普通牛肉串烧就比较常见~和牛串烧就第一次见到!和牛烧得好香,牛味香浓,啖啖肉汁。点埋沙嗲酱亦系一个唔同既口味!-蓝象特色青咖哩配牛肉 $188餐牌上面写左系蓝象推荐,当然要试下!平时食咖哩最怕就系好快就冻哂,呢度既青咖哩上菜时仲有个火去暖住,食到最后都仲系热辣辣!系用牛腩,好入味,煮得好淋!同埋个青咖哩有少少辣,好香口,最岩用黎送饭~-菠萝鸡肉炒饭 $138呢个系另一个蓝象推荐,上碟个presentation好靓!个炒饭

叫左个沙律做前菜
牛油果大虾沙律 $128
牛油果大虾沙律

泰式沙嗲4串 $108
泰式沙嗲

蓝象特色青咖哩配牛肉 $188
蓝象特色青咖哩配牛肉

菠萝鸡肉炒饭 $138
呢个系另一个蓝象推荐,上碟个presentation好靓!个炒饭炒得干身,好食!
菠萝鸡肉炒饭

一人都系$300倒,加埋个环境咁好,下次拍拖食饭都会再黎!
  • 蓝象特式青咖哩配牛肉
  • 菠萝鸡肉炒饭