2023-03-17
适逢同男朋友庆祝白色情人节,于是就想简一间有羊加又浪漫嘅餐厅去庆祝。系友人推荐下,终于揾到呢间餐厅,就决定一试!Book餐厅时Request左想坐近窗口位置,方便影到靓相,餐厅都有按要求帮手安排,赞!叫左一个二人Set dinner,$668,包一份Salad、二份Appetisers、两份mains、两份雪糕甜品、两杯饮品😋其实呢个价钱嚟讲真系超级抵食!🥗Salad我地简左烟三文鱼沙律,有3-4块烟三文鱼,而且生菜都好新鲜,酱汁亦好食!🫕Appetisers我地就简左黑白无常,即系黑松露酱火腿多士,好Juicy!!!多士用牛油煎得好香!而且多士面仲舖上黑松露碎!真系好好食,值得encore再食!🤣另一个appetisers就简左麻酱手撕鸡,呢个反而好普通,而且好似落得太多麻酱,有啲太「漏」嘅感觉!🥩mains就简左飘羊过海同澳洲M5和牛肉眼扒!羊架肉好嫩好好食,苏味唔重!推荐钟意食羊嘅朋友食!另外肉眼扒就不过不失,叫左5成,都ok的,但有啲位都好韧🫣两款肉都系配红酒汁,但因为我地唔饮红酒,餐厅都肯帮我地转烧汁😆🍨甜品雪糕系绿色既云尼拿加威化饼同朱古力棒!唔算太甜,好食😆😆另外,因本身
于是就想简一间有羊加又浪漫嘅餐厅去庆祝。
系友人推荐下,终于揾到呢间餐厅,就决定一试!
Book餐厅时Request左想坐近窗口位置,
方便影到靓相,餐厅都有按要求帮手安排,赞!
叫左一个二人Set dinner,$668,
其实呢个价钱嚟讲真系超级抵食!
另外,因本身担心唔够饱,所以叫多左一个鸡肉拼盘,都好好食,鸡肉炸得黎,肉质好嫩滑,而且仲有埋鸡软骨同鸡粒,都好好食😆
最后,因为想庆祝情人节,所以叫左一款是日甜品写happy Valentine day!但呢款蛋糕真系太甜….甜到食左几淡已经食唔落🥶唔建议食!
整体而已,餐厅食物都好食,亦够大份,餐厅布置亦好浪漫有情调!而且好有怀旧情调,打卡影相都好靓🤣