2023-01-03 50 浏览
餐厅位于铜锣湾骆克駅三楼嘅楼上西班牙餐厅,分成室内同室内两部分,我地拣左室内座位,虽然地方细细,但布置同气氛都超好,而且店员系每次上菜都会细心介绍菜式,令品尝食饭期间感觉更加良好🤩冷盘椰香带子八瓜鱼刺身薄片$118🥥🐙摆碟好靓,刺身味道鲜甜嫩口,再配上莎莎酱同椰子酱,鲜味更出蕃茄鳀鱼脆饼$65🍅🐟口痕想食啲脆卜卜嘅嘢,所以就叫嚟试吓,脆饼配上微酸蕃茄酱汁同鳀鱼,相当开胃😋热食西班牙薯仔蛋饼$88🍳🥞🥔外型好似一只加厚版嘅鸡蛋,内里就好似千层面咁一层层,薯仔片一层塔一层,口感保持到少少咬口,加上蛋黄酱,口感湿润味道唔错👍香脆蟹饼$128🦀🌶️外层金黄微脆,咬落食到一梳梳嘅蟹肉丝,味道带少少辣味主菜松露烧春鸡$158(Half)🐓🍗一上枱即刻闻到好香嘅松露味,烧鸡肉嫩多汁,熟度岩岩好,配上酱汁同蒜头🧄味道惹味姜味橙香橡果黑毛猪鞍架$238🐖🍖猪鞍大大件几厚身,切落相当软腍唔韧,食唔爽嫩多汁,配上酱汁冇油腻感觉最特别系两碟主菜配有炸过嘅羽衣甘蓝🥬食落好似食紧紫菜🤣甜品🍮🫕红丝绒油条配士多啤梨朱古力酱$88西班牙油炸鬼炸到脆卜卜再沾上沙糖,再点餐厅自家制嘅粉红色士多啤梨朱古力酱,味道相当夹整体来

冷盘
椰香带子八瓜鱼刺身薄片$118🥥🐙
摆碟好靓,刺身味道鲜甜嫩口,再配上莎莎酱同椰子酱,鲜味更出

蕃茄鳀鱼脆饼$65🍅🐟

热食
西班牙薯仔蛋饼$88🍳🥞🥔
香脆蟹饼$128🦀🌶️
外层金黄微脆,咬落食到一梳梳嘅蟹肉丝,味道带少少辣味

主菜
松露烧春鸡$158(Half)🐓🍗
姜味橙香橡果黑毛猪鞍架$238🐖🍖
最特别系两碟主菜配有炸过嘅羽衣甘蓝🥬食落好似食紧紫菜🤣

甜品🍮🫕
红丝绒油条配士多啤梨朱古力酱$88

整体来讲餐厅食物同服务质素都好好,价格适宜