2018-02-23 404 浏览
今日男朋友忽然话带我去食好野去到餐厅外,望到既系bar枱依间餐厅有两个area,侍应带我地入去间房就系另一感觉,格局好浪漫,灯光有少少暗,又播住柔和既音乐依个环境就是食烛光晚餐喇嗌个意粉加$98可以变为set,沙律同汤就拣咗沙律沙律就比较普通,沙律既材料都唔算话多意大利茄汁中虾意粉,中虾就得一只,但有几只虾仁,中虾好细心咁中间已经剥左壳,食起上尼方便d又有仪态d,d虾只只既肉质都弹牙,食得出都几新鲜既而唔好以为茄汁就好普通,到到都有得食,因为愈简单既野反而愈难整得好食,依到既茄汁似系用比较多新鲜番茄配合适茄酱,调出尼个汁酸尾尾又甜甜地,好开胃羊架配芦笋,羊架7成熟,d肉好软一d都唔靭,肉又有d肥膏连埋咬落去好味,又唔会有好多味,而膻味都无唛个set跟既是日甜品,抹茶味蛋精,味道淡淡地,上面粒珍珠食得既,但只蝴蝶开头以为朱古力,咬落原来纸尼haha总体尼讲,依间餐厅价钱属于中上,食物质素都系偏高,不过依到出餐就真系比较慢,平均20分钟先出一样野
今日男朋友忽然话带我去食好野
去到餐厅外,望到既系bar枱

依个环境就是食烛光晚餐喇
嗌个意粉加$98可以变为set,沙律同汤就拣咗沙律

沙律就比较普通,沙律既材料都唔算话多

2018-02-03