2022-04-28
好耐无去过九龙湾嘅MegaBox,行到咁上下,上到5楼,见到有间好靓嘅西餐厅,咁靓嘅环境行埋过去见到佢个餐牌哗一啲都唔贵㖞,咁梗系即刻试吓啦。好彩我哋去当天唔算好多人,亦都唔需要等好耐就可以入去座😌。咁我哋就晚上去到嘅,但系问过佢哋嘅侍应,佢哋话个Menu系All day Menu嚟嘅, 几时嚟都食得😋我同朋友每人一个人拣咗食牛🐮一个人拣咗 食鸭🐦前菜先有一个蕃茄汤🥗同一个沙律🥣。开头我哋问侍应餐汤系咩佢话系蕃茄汤,我朋友仲谂住会系蕃茄咩咩汤😚黎到点知就系一碗纯蕃茄汤,有点小失望🙎沙律同餐包就相对反而几好~。🐮炭烧牛脷侧腹扒跟沙律及脆薯条配黑胡椒汁我哋叫咗五成熟,上到黎好似有少少overcook。不过佢嘅薯条超好食😂好食到停唔到口,咁就原谅佢啦😋加上牛脷侧腹扒用料不俗,牛味重,呢度菜比到8.5分。🐦烤法国鸭胸配烧意大利青瓜配红酒烧汁同牛扒一样鸭胸未算10分惊艳,但系配菜嘅薯蓉一样令人垂涎三尺🤤香气逼人。。🍰法式千层酥不过不失😌。☕️English Breakfast & 🥤Peppermint tea英式早餐茶不算特别,但系peppermint tea质素好好,加埋独特嘅饮管,推荐大家嚟
🐮炭烧牛脷侧腹扒跟沙律及脆薯条配黑胡椒汁
🐦烤法国鸭胸配烧意大利青瓜配红酒烧汁
🍰法式千层酥
不过不失😌
。
英式早餐茶不算特别,但系peppermint tea质素好好,加埋独特嘅饮管,推荐大家嚟试嘅话都饮番杯冰peppermint tea 😋
。
总括嚟讲餐厅嘅环境相当舒适打卡指数一流,价钱以呢一个装修同服务来讲我觉得算系超凡,可惜嘅系虽然大厨来头不小,味道未算满分,但仍鼓励大家过嚟打卡影靓相😋