2024-03-21 242 浏览
今日星期六男朋友带我去元朗行街食饭, 睇完戏佢book咗间西餐厅,气氛同食物质素都好好。Chef's Stage Kitchen,地址喺元朗西菁街23号富达广场地下。餐厅地方阔落环境整洁,灯光偏暗 ,好有格调,整体气氛浪漫。西式餐包有三款,面包好松脆,配埋面包酱酸酸甜甜,食完特别清新开胃。法边豆,芦笋及风干蕃茄罗勒青酱长通粉一个好独特嘅意式风味,味道清新口感独特。每一条长通粉高吸收咗罗勒青酱嘅香味,加上芦笋同干蕃茄增添口感同埋味道嘅层次,颜色翠绿食落去又好好味,色香味俱全。法式烧春鸡 伴南瓜蓉.烧花椰菜苗.烧蕃茄,烧椰菜花烧春鸡卖相劲吸引,鸡皮烧到金黄色脆卜卜,入口鸡肉嫩滑juicy,火喉控制得啱啱好将鸡嘅肉汁完全锁住,食落去特别香口惹味,配埋餐厅嘅酱汁同埋蔬菜,可以解油腻感,又增添口感同味道。最后一杯香浓cappuccino作为结尾,真系好满足。

法边豆,芦笋及风干蕃茄罗勒青酱长通粉

法式烧春鸡 伴南瓜蓉.烧花椰菜苗.烧蕃茄,烧椰菜花

最后一杯香浓cappuccino作为结尾,真系好满足。