2023-08-15
今年我拣咗呢间 高质素食餐厅食法国菜 同老公庆祝生日🥳 真心推荐 呢间素食餐厅,无论你系唔系食素我都觉得好值得去试,因为呢度嘅菜式真系做到一丝不苟,好用心去做好每一道菜式。我仲记得第一次去帮衬呢间餐厅佢地仲系西环,𠮶阵时个location相对比较格摄,但系我食过佢哋𠮶道香煎鹅肝同埋威灵顿牛柳我就觉得好惊艳,估唔到佢哋最后喺荃湾南丰纱厂重开,而家呢度嘅装修好靓好舒服☺️🌟香煎鹅肝黑醋无花果🌟我觉得呢个系必点😆真系好出色,素鹅肝用菇、坚果、果仁、绿豆去整成,佢最犀利系个质地同真鹅肝食落去好相似。🌟洛琳咸批🇫🇷🌟老公最钟意最钟意喺呢一道菜式,因为真系好特别好少地方可以食到🌟法式纸包鱼🌟店员好细心帮我地拆开个纸,又提我地记得饮埋里面个汁,因为真系好多精华系汁度,除咗素鱼柳里面仲有唔同嘅蔬菜洋葱橄榄等一齐焗。🌟尼斯沙律🥗🌟🌟经典柠檬挞🌟食完呢餐我已经好想下次再试其他嘢,真系好好食。**记得要预早WhatsApp订位,可以preorder定自己想食嘅菜式**
🌟香煎鹅肝黑醋无花果🌟
🌟洛琳咸批🇫🇷🌟
🌟法式纸包鱼🌟
🌟尼斯沙律🥗🌟
🌟经典柠檬挞🌟
食完呢餐我已经好想下次再试其他嘢,真系好好食。